Kerk in Amsterdam

Amsterdam is een grote stad met veel verschillende nationaliteiten en bevolkingsgroepen. De stad bruist van leven, van ideeën en activiteiten. Jonge, creatieve mensen komen graag naar Amsterdam. Zo’n drie op de honderd mensen zijn er op de een of andere manier betrokken bij een christelijke kerk. Van de anderen hebben er nogal wat afscheid genomen van geloof en kerk. Velen hebben geen idee wie God is.
Het is dus boeiend en spannend om christen te zijn in Amsterdam, en een aparte uitdaging om er kerk te zijn.

We staan daarin in Amsterdam gelukkig bepaald niet alleen. De Tituskapel maakt deel uit van het partnerschap Amsterdam in Beweging: acht gereformeerde kerken en de projecten die daarbij horen werken samen om Amsterdam in beweging te krijgen voor Jezus Christus.
Mee vanuit de Tituskapel is in de Osdorpse wijk de Aker een nieuwe gemeente ontstaan, de Akergemeente. Zusterkerk in de stad is de Oosterparkkerk, net buiten de stad in Amstelveen de Stadshartkerk. Vanuit de Oosterparkkerk is in het centrum van de stad Stroom ontstaan. Inmiddels wordt er ook gewerkt aan een onderdeel van Stroom in West. Steeds meer contact is er gegroeid met de Christelijk/Nederlands Gereformeerde gemeente De Bron en het project dat van daaruit in Geuzenveld gestart is: Oase voor Nieuw-West.

In de directe omgeving van de Tituskapel willen we steeds meer diaconaal actief worden. Vanaf 2009 wordt met Kerst bijv. een maaltijd voor de buurt georganiseerd.

2006-2019 - colofon - anbi